Bekeken: 152 keer

IreneLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 

GERESERVEERD!

IRENE* 1 december 2017 Teef gesteriliseerd Ras: Mix Mastin Espagnol Ras beschrijving van de Mastin Espagnol: https://www.sos-strays.nl/nederlands/nl-mastins.html Schouderhoogte: Grote hond: 77 cm hoog en 50 kg. Uiterlijk : Lichtbruin/wit, kortharige dikke vacht. Herkomst: Spanje, Madrid (Adoptalo.com*)

IRENE sinds begin juli in een opvanggezin met honden en katten in Culemborg, Gelderland.

IRENE is een lieve, vrolijke, jonge hond. Ze moest wel eventjes wennen aan het leven in huis maar inmiddels heeft ze haar draai aardig gevonden. IRENE is geen angstige hond maar ze is wel gevoelig voor stemverhef, harde geluiden of onverwachte bewegingen. Dan duikt ze in één en gaat op haar rug liggen. IRENE is dan ook gebaat bij een consequente maar wel rustige aanpak.

IRENE is aanhankelijk, ze vindt het fijn om geknuffeld te worden maar ze is hierin helemaal niet opdringerig. Ze trekt zich ook regelmatig terug om op een rustige plek te gaan liggen slapen. IRENE is rustig aanwezig in huis. Met de verschillende hondenspeeltjes die in huis aanwezig zijn doet ze niets.

Ze kan prima overweg met de andere honden van het opvanggezin, naar de katten was ze aanvankelijk wel nieuwsgierig maar op een rustige, vriendelijke manier.

Ze heeft geen kwaad in de zin.

IRENE is zindelijk en kan een paar uurtjes alleen blijven.

Ze wil het liefst wel met je mee, maar als dat niet kan, maakt ze er geen probleem van en gaat rustig liggen. IRENE sloopt niet.

In het opvanggezin eet IRENE in aanwezigheid van de andere honden en dit gaat prima. Ze heeft geen baknijd. Maar een lekkere kluif zal ze wel bewaken en wil ze niet delen.

IRENE gaat graag mee voor een wandeling. Aan de riem loopt ze al netjes mee. Af en toe slingert ze nog wat van links naar rechts maar ze trekt helemaal niet aan de riem. Mee in de auto was aanvankelijk heel erg eng, maar inmiddels stapt ze zelf de auto in en is niet wagenziek.

IRENE kan op veilige plaatsen loslopen. Voor het grootste deel volgt ze je goed. Een enkel keertje is ze afgeleid door iets wat ze tegenkomt en dan moet je haar even terug bij de les halen. Andere honden die ze tijdens het wandelen tegenkomt wil ze graag even begroeten en als de andere hond daar voor in is, wil ze graag even spelen.

Ook de mensen die ze tijdens de wandeling tegenkomt zou ze het liefst allemaal eventjes gedag zeggen. Als IRENE haar gekke 5 minuutjes heeft dan gaat ze eventjes helemaal los.Op die momenten kan ze best wild en lomp zijn, maar dit zijn maar korte momenten. Voor het grootste deel is IRENE heel relaxed voor een jonge hond. Ze heeft echt een “lazy” mastinkarakter.

IRENE past bij mensen die voldoende tijd, aandacht en ruimte voor haar hebben. Een andere hond waar IRENE mee op kan trekken en mee kan spelen zou heel fijn voor haar zijn, maar is geen must als ze tijdens wandelingen voldoende gelegenheid krijgt om andere honden te ontmoeten en mee te spelen. Vanwege haar formaat plaatsen we haar niet bij heel kleine hondjes of kleine kinderen. Ervaring met grote honden en in het bijzonder een Mastin Espagnol is een pré.

Zeer sociaal en speels bij andere honden. IRENE is vriendelijk naar de katten in huis. Een wegrennende kat op straat is natuurlijk wel leuk om achter aan te rennen maar ze zal ze geen kwaad doen.

Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Bijzonderheden: Adoptalo kreeg een melding van de politie dat er een hond was achtergelaten in een verlaten woning. Of zij haar wilden nemen was de vraag, anders zou ze naar de perrera van Madrid worden gebracht. Onze vrienden van Adoptalo hebben haar gelijk opgehaald.

Adoptiebedrag: 295,- euro + 110,- euro toeslag sterilisatie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info: INEKE [email protected] 0031-682075056 Bereikbaar: tussen 14.00 en 22-00 uur. Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland. *ADOPTALO.com: De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.  

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin-wit
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 405,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 26 juli 2020 - 11:21
Verloopt: 10 augustus 2020 - 11:31

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)