Bekeken: 121 keer

IreneLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

IRENE* 1 december 2017

Teef gesteriliseerd

Ras: Mix Mastin Espagnol

Ras beschrijving van de Mastin Espagnol: https://www.sos-strays.nl/nederlands/nl-mastins.html Schouderhoogte: Grote hond: 77 cm hoog en 50 kg.

Uiterlijk : Lichtbruin/wit, kortharige dikke vacht.

Herkomst: Spanje, Madrid (Adoptalo.com*)

IRENE sinds begin juli in een opvanggezin met honden en katten in Culemborg, Gelderland.

IRENE wordt aan ons beschreven als een slimme, aanhalige, vriendelijke, open hond die graag kennismaakt met iedereen op haar pad. IRENE moet nog e.e.a. leren: mogelijk is ze nog wat onbesuisd en wanneer ze aan het spelen is met andere honden heeft ze bananen in haar oren, zogezegd.

Bij andere honden is IRENE sociaal en speels.

Gedrag met katten onbekend. Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Binnenkort kunnen we meer over haar vertellen.

Bijzonderheden: Adoptalo kreeg een melding van de politie dat er een hond was achtergelaten in een verlaten woning. Of zij haar wilden nemen was de vraag, anders zou ze naar de perrera van Madrid worden gebracht. Onze vrienden van Adoptalo hebben haar gelijk opgehaald. Binnenkort zal zij naar Nederland reizen voor een nieuwe toekomst, tot die tijd verblijft zij in de kennels van Adoptalo.

Adoptiebedrag: 295,- euro + 110,- euro toeslag sterilisatie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info:

INEKE [email protected]

0031-682075056 Bereikbaar: tussen 14.00 en 22-00 uur.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Bezoek onze site: www.sos-strays.nl

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*ADOPTALO.com:

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin-wit
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: niet gewend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 405,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 24 juni 2020 - 12:49
Verloopt: 23 augustus 2020 - 12:49

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)