Bekeken: 196 keer

CyranoLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 

GERESERVEERD!

CYRANO* 26 mei 2012

Reu gecastreerd

Ras: Teckel

Rasbeschrijving: https://doggy.net/hondenrassen/dashond/omschrijving/115

Schouderhoogte: Kleine hond: 30 cm hoog en ca. 10 kg. CYRANO heeft een lang lijfje.

Uiterlijk: Bruin/zwart, ruwharig.

Herkomst: Spanje, Madrid (Adoptalo.com*)

CYRANO sinds begin juli in een opvanggezin met katten in Zeewolde (Flevoland).

Lieve hond die even de tijd moet krijgen om te wennen. CYRANO kan soms wat humeurig overkomen, maar dit is schijn. Zodra hij gewend is aan mensen, gedraagt hij zich lief en loyaal en lebbert hij van pure vreugde zijn baasjes af, als hij de kans krijgt. Cyrano gedraagt zich als een gemakkelijk hondje in omgang in zijn nieuwe opvanggezin. Hij is helemaal zindelijk en slaapt de nachten heerlijk door zowel in zijn bench als in zijn mandje. Hij is graag bij zijn tijdelijke baasjes in de buurt en waardeert hun gezelschap heel erg. Tijdens het wandelen loopt CYRANO keurig mee aan de lijn en trekt niet. Met passerende honden heeft hij geen problemen, even snuffelen en kennis maken en weer doorlopen. Met katten is het een ander verhaaltje. Katten die honden gewend zijn gaat redelijk goed, andere katten moeten de boom in gejaagd worden. CYRANO kan al eventjes een uurtje alleen zijn en gaat prima mee in de auto. Zijn opvanggezin vindt hem een heel charmant heertje.

Voor CYRANO zoeken we baasjes waar het niet te druk is en hij niet te veel uren alleen hoeft te zijn. Waar hij heerlijk kan genieten van zijn oude dag. Dit hondje houdt erg van zijn mensen.  

CYRANO is niet getest met katten. Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Bijzonderheden: CYRANO werd door zijn baasjes afgegeven bij de perrera van Madrid, ze hebben geen reden opgegeven. Van zijn voorgeschiedenis is helaas dus niets bekend.

Adoptiebedrag: 200,- euro + 60,- euro toeslag sterilisatie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info: Dien [email protected] +31 (0)6-39205491 Bereikbaar: tussen 10.00 en 20.00 uur Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. Bezoek onze site: www.sos-strays.nl

S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*ADOPTALO.com: De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.

Ras/soort: Teckel Standaard
Kleur: bruin-zwart
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: tot 30 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 260,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 20 juni 2020 - 19:56
Verloopt: 19 augustus 2020 - 19:56

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)