Bekeken: 269 keer

PelucaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 

GERESERVEERD!

PELUCA* 28 mei 2014

Teef gesteriliseerd

Ras: Mix

Schouderhoogte: Klein hondje: 32 cm hoog en 7,2 kg.

Uiterlijk : Crème wit, half langharig.

Herkomst: Spanje, Madrid (Adoptalo.com*)

PELUCA sinds begin juli in een opvanggezin met honden en katten in Den Haag,Zuid Holland.

PELUCA wordt aan ons door haar Spaanse verzorgsters beschreven als een aanvankelijk wat teruggetrokken hondje wat de kat uit de boom moet kijken. Wanneer ze je haar vertrouwen geeft is zij een allerliefst en aanhankelijk hondje wat dolgraag dicht in de buurt (of op schoot) zit. Ze is een lief, slim en gehoorzaam hondje.

Sociaal bij andere honden. PELUCA heeft geen kattentest gehad maar we verwachten geen enkel probleem op dat gebied. Tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen: https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/hond-en-kat-samen-in-huis/

Bijzonderheden: PELUCA werd op straat gevonden en naar de perrera van Madrid gebracht alwaar onze vrienden van Adoptalo haar hebben weg gehaald. Van haar voorgeschiedenis is helaas niets bekend, maar gezien haar gedrag is ze gewend om in een huis te leven.

Adoptiebedrag: 240,- euro + 60,- euro toeslag sterilisatie.

Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom). Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Contactpersoon voor meer info: NOOR +31 (0)6-37271211 Bereikbaar tussen: 16.00 en 20.00 uur Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Bezoek onze site: www.sos-strays.nl S.O.S Strays is op zoek naar vrijwilligers, zowel in België als in Nederland.

*ADOPTALO.com: De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.

Ras/soort: Kruising
Kleur: beige -wit
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 300,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 17 juni 2020 - 23:54
Verloopt: 16 augustus 2020 - 23:54

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)