Bekeken: 48 keer

BolicheLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 BOLICHE **

Geslacht

Reu gecastreerd

Ras

Mix

Leeftijd

± 18/08/2018

Schouderhoogte

Klein hondje: 30 cm hoog en 6,7 kg.

Uiterlijk

Tricolor, kortharig.

Verblijfplaats

Den Haag, in een opvanggezin met een andere hond.

Karakter BOLICHE wordt door zijn Spaanse verzorgers beschreven als een hondje wat aanvankelijk terughoudend en angstig kan reageren, maar hij je kent en meer vertrouwt laat hij zijn zeer lieve kant zien. BOLICHE houdt van aandacht en knuffelen en vooral van dicht in de buurt van “zijn mensen” zijn. Hij leert snel en kan al heel netjes mee aan de riem lopen. BOLICHE heeft geen moeite met meegaan in de auto, hij wordt niet wagenziek. Punt van aandacht: BOLICHE kan, ondanks zijn wat lompe lijfje, heel hoog springen en heeft dus meer nodig dan een lage omheining in de tuin.

BOLICHE is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Bij andere honden

Sociaal en conflict vermijdend.

Bijzonderheden BOLICHE werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid, hij was daar binnengebracht nadat hij op straat gevonden was. Hij had geen chip en niemand was naar hem komen vragen zoals helaas zo vaak gebeurt.

BOLICHE was erg bang en vuil en men vermoedt dat hij bepaald geen goede verzorging bij zijn vorige baasjes gehad heeft. Hij had wat kale plekken op zijn schouder. De Spaanse dierenarts heeft hem nagekeken en alle mogelijke testen gedaan op huidproblemen, maar alles was in orde. Waarschijnlijk is de kale plek het gevolg geweest van verwaarlozing en vlooienbeten. Nu BOLICHE goed verzorgd wordt en gezond eten krijgt, is het haar weer terug aan het komen.

Profielschets adoptant

BOLICHE is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van hem en waar hij het best op zijn plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

 

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

 

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

Bi

 

Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag

sterilisatie / castratie: zie toelichting

 

voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de

buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

 

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

 

Herkomst

Spanje, Madrid

 

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: onbekend
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 355,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 8 november 2019 - 14:35
Verloopt: 8 mei 2020 - 14:35

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)