Bekeken: 44 keer

MAX KarakachanLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

** MAX is een Karakachan maar dit ras stond helaas niet in de lijst van rassen op deze pagina dus moesten we kruising invullen helaas.

TE BEZOEKEN IN GASTGEZIN TIEL.

Max is een Karakachan uit Bulgarije. Hij is zijn hele leven kettinghond geweest en de oude man heeft hem op een gegeven moment naar het gemeenteasiel gebracht. Dit was een heel slecht asiel waar ze de honden aan gypsies geven of doodtrappen en gelukkig vonden we voor Max een adoptant in Nederland.

Leeftijd 9 jr.

Max woonde in het gezin met twee kleine kinderen waar Max heel lief tegen was, maar zij kregen onlangs een baby en Max moest plotseling weg vlak voor de bevallingsdatum zou komen.

Max is goed met kinderen, honden groot en klein, en met rustige volwassen katten. 

Hij is super zindelijk, lief en rustig in huis, goed aan de riem. Maar is door zijn grote maat wel krachtig als hij ergens aan het snuffelen is dan is het soms lastig hem weer de andere kant op te trekken. Zijn reactie naar andere honden buiten groot of klein is enthousiast. Dan trekt hij wel even om kennis te maken maar helaas vinden veel mensen dit spannend omdat Max zo groot is.

Max wil niet alleen in de huiskamer slapen maar wil naast het bed op zijn eigen kussen. In de avond rond een uur of 22-23uur is hij gewend nog een een rondje te lopen voor een laatste plasje en poep en snachts hoor je hem niet ....zolang hij maar in de slaapkamer naast het bed mag. Ook is hij een lang slaper. Sochtends maakt hij je niet wakker maar blijft liggen tot je zelf opstaat en wacht dan netjes tot je jezelf aangekleed hebt. 

Max is een goedsullige lieverd. Hij kan echter niet los uitgelaten worden omdat hij avontuurlijk is en de benen neemt. Hij kan alleen thuis blijven. Soms kan hij wel even een stuk of 3-5 keer blaffen wanneer je met een andere hond in het gezin uit gaat wandelen, maar dan stopt hij. Of als hij niet stopt doet hij dat wel gelijk wanneer je even  weer naar binnen gaat en zegt dat hij stil moet zijn. 

Zijn vacht vraagt regelmatig uitkammen en klitten verwijderen want als je bepaalde plekjes vergeet gaat het klitten. 

Hij is uiteraard gecastreerd, geent, gechipt, 4 d getest en heeft een paspoort.

Bijdrage voor herplaatsing 185 Euro

Ras/soort: Kruising
Kleur: 3 kleur
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Oost-Europa
Vergoeding: 185,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 11 oktober 2019 - 22:58
Verloopt: 10 december 2019 - 22:58

Categorie: Honden


De aanbieder

No Kill Mission
asiel/dierenopvang
Nederland (4003ZL)