Bekeken: 118 keer

IrmaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

  •  Teefje – Geboren: ca. 1 november 2018
  • Grootte: 39 cm (gemeten op: 22-04-2019)
  • Gewicht: 11,7 kg (gewogen op: 13-8-2019)
  • Gesteriliseerd: Nee
  • Status: IN NEDERLAND – BESCHIKBAAR VOOR ADOPTIE

Beste mensen mijn naam is Irma. Ik ben een van de zeven kindjes van mijn moeder. Samen met mijn broertjes en zusjes woonde ik nu in de shelter in Griekenland. 17 Juni mocht ik naar Nederland komen en woon hier nu in een Gastgezin.

Wij zijn geboren in de tuin van een mevrouw, onze moeder is een zwerfhond en zij zocht daar een plekje om te bevallen. De mevrouw wist dat wij er waren en gaf ons zo nu en dan iets te eten. Toen we niet meer bij onze moeder dronken zijn we door de lieve vrijwilligers opgehaald en meegenomen. Ook onze mama ging mee, maar nadat zij geholpen is ging ze weer terug. Onze mama is gelukkiger in vrijheid, maar wij krijgen hier de kans om op zoek te gaan naar een baasje en een thuis. We zijn nog wel wat terughoudend naar mensen toe, maar dat komt met het juiste baasje wel goed. We zoeken dus een baasje dat ons de tijd geeft en ons stapje voor stapje leert vertrouwen dat het leven leuk is. https://dogrescuegreece.nl/honden/irma-20190089k/

UPDATE VAN HET GASTGEZIN: Mag ik mij even voorstellen, ik ben Irma, samen met mijn zusje Kiki ben ik 17 juni aangekomen in Nederland, mijn zusje is al geadopteerd en ik word opgevangen bij een gastgezin. Ik ben 7 maandjes oud. Ik denk dat ik uiteindelijk een middenmaatje ga worden. Het is allemaal nog wel even wennen voor mij, een mand, een bench, wandelen, soms heb ik het hier nog een beetje moeilijk mee en dan ga ik onder tafel liggen om alle indrukken te verwerken. Aan de riem lopen is erg spannend voor mij, er zijn zo veel geluiden om mij heen dat ik soms niet weet waar ik kijken of ruiken moet. Maar met veel tijd en geduld gaat dit goed komen.

Update 05-juli-2019 Inmiddels ben ik een kleine 3 weken bij mijn gastgezin. Het leventje in Nederland begint toch wel leuk te worden, zeker in huis. Ik ben een “avondhond” overdag slaap ik nog veel, maar ’s avonds wil ik wel met de twee andere honden spelen. Als ik ’s morgens uit de bench kom begroet ik mijn huisgenoten uitgebreid, daarna gaan we met z’n allen uit, dat blijft nog wel spannend, maar ik doe het toch maar. Als we thuis komen krijg ik eten, niet uit een bak of kommetje, maar ik ben er achter gekomen dat ik het liefst eet van de grond. In de tuin en buiten vind ik nog steeds spannend, maar ik ga steeds verder te tuin in om te ontdekken wat er allemaal is. Zindelijk ben ik ook, heeft mijn gastgezin niets aan hoeven doen, want ik doe gewoon de andere twee honden na. Ik moet nog een poosje een pilletje slikken, ik vind het goed als ze dit in mijn bekkie stoppen, heb ik geen enkele moeite mee. Ook vind ik het goed als ze mij “onderzoeken” naar teken, pootjes, oren, voetjes, oksels, ik vind het allemaal prima. Autorijden vind ik ontzettend leuk, kan ik alles goed overzien, ik weet gewoon niet waar ik kijken moet, er is ook veel te zien.

Update 22-juli-2019 Afgelopen week is ze met sprongen vooruit gegaan. Ze is gaan spelen met een balletje en een bot. We worden ook uitgebreid begroet als we thuiskomen en ze “praat” dan veel. In huis gaat het dus goed. We brengen haar nu 1 of 2 keer per dag naar de tuin, dit is nog wel spannend voor haar, ze kruipt tussen de planten en gaat dan liggen. Uitgaan en eten is nog wel een dingetje.

Houdt u er rekening mee dat dit hondje nog niet (lang) in een huis woont of heeft gewoond. Hij/zij zal dus alles nog moeten leren. Socialisatie, geduld, liefde en opvoeding, zijn hierbij zeer belangrijke middelen om hem/haar een goede start te geven.

Kosten: Voor een hond/pup vragen wij een vergoeding van € 295,-. Dit bedrag is een onkostenvergoeding voor het dierenarts-consult, de benodigde inentingen en Rabiës-vaccinatie, het chippen, een Europees dierenpaspoort, de vlucht naar Nederland en de kosten van opvang na aankomst in Nederland. Samenvattend; de vergoeding die wij vragen voor de hond is, in de meeste gevallen, net kostendekkend. Onverwachte tegenslagen worden opgevangen door donaties.

Dog Rescue Greece is een door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland erkende organisatie (UBN 6337818). Tevens is Dog Rescue Greece erkend door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (EG 310381) en is stichting Dog Rescue Greece een ANBI geregistreerde stichting (RSIN-nummer: 851530175). KvK 55015964.

Ras/soort: Kruising
Kleur: beige
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 295,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 10 september 2019 - 22:41
Verloopt: 9 november 2019 - 22:41

Categorie: Honden


De aanbieder

DogRescueGreece
asiel/dierenopvang
Nederland (6921MT)