Bekeken: 151 keer

Gumersinda 10+Laat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 GUMERSINDA IS GERESERVEERD 

 

 

 

** 1 Januari 2010

Geslacht Teef gesteriliseerd. Ras Mix. Schouderhoogte Middelmaat: 50-55 cm hoog.Uiterlijk Tricolor (overwegend grijs/szwart) dikke kortharige vacht.Herkomst Spanje, Oviedo via La Protectora*

Verblijfplaats GUMERSINDA verblijft in het asiel Albergue de Oviedo in Asturias. Bij geschikte kandidaat adoptanten kan TINA meereizen met ons transport van begin september 2019.

Karakter GUMERSINDA is een lieve, aanhankelijke en sociale hond. Ze loopt netjes mee aan de riem en geniet van het beetje aandacht wat ze krijgt. Al is GUMERSINDA tot nu toe niet veel gewend geweest, ze komt evenwichtig over, is vriendelijk voor mens en dier en niet angstig. Voor haar leeftijd is ze nog best fit en op zijn tijd speels.

Bij andere honden Sociaal met andere honden. Gedrag met katten onbekend maar dit zal binnenkort getest worden.

Bijzonderheden GUMERSINDA verblijft al lange tijd in het overvolle asiel Bolgachina te Oviedo, waar het leven triest en zwaar is, en dat geldt extra voor een oude hond. In maart 2017 kwam er een nieuwe beheerder in het asiel, toen was GUMERSINDA er al. Hoe lang ze daarvoor al in het asiel verbleef en wat haar voorgeschiedenis is, is helaas onbekend.

Als oude grotere en zwarte hond zijn haar kansen op adoptie in Spanje zo goed als nihil. Samen met onze vrienden van La Protectora willen we haar een kans geven om toch nog een paar mooie jaren te mogen hebben bij mensen die om haar geven, in plaats van tot haar einde in een asiel te moeten leven, waarschijnlijk zonder ooit te hebben mogen ervaren dat het leven als hond ook heel fijn kan zijn.

Profiel adoptant We willen graag dat GUMERSINDA nog een waardige en liefdevolle oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

 * Optie adoptie:

 Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

 Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

 Kosten: € 100,-- gift + € 85,-- toeslag sterilisatie. *voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

 De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

Medische check Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van deze tests volgen nog.

 

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl.

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31(0)6-82075056

  Tussen 14.00 - 22.00 uur

 

 

*Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.

Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.

La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart grijs
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: onbekend
Schofthoogte: groter dan 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 185,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 12 juli 2019 - 11:04
Verloopt: 10 januari 2020 - 11:04

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)