Bekeken: 191 keer

PineiritaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 PINEIRITA is een lieve kruising, geboren omstreeks 25/09/2014. Ze is een middelmaatje: 50 cm hoog en 15,1kg.

  Verblijfplaats PINEIRITA verblijft in Wolvega, in een opvanggezin met andere honden. 

  Omschrijving PINEIRITA (in haar opvanggezin heet ze PIEN) heeft de laatste maanden enorme stappen gezet, nu alleen nog een eigen thuis. Pien voelt zich helemaal op haar gemak in het opvanggezin en geniet van het spelen en rennen in de tuin. Pien is zindelijk en kan prima 1 tot 4 uur alleen, samen met de andere honden van het opvanggezin. Ze verblijft dan niet in een gesloten bench maar in de woonkamer. Pien vernielt niets.   PIEN kan het uitstekend vinden met andere honden en heeft deze ook nodig om te zorgen dat ze zich niet teveel afzondert. PIEN kan prima haar grenzen aangeven, dus als ze er genoeg van geeft, dan geeft ze dit wel aan.   Pien haar angst komt af en toe nog te voorschijn en daar moet aandacht en tijd aan besteedt worden. Naar verwachting zal altijd wel enige angst aanwezig blijven. Pien is, als je haar voor het eerst ontmoet op haar hoede. Ze weet natuurlijk ook niet wie je bent. Ze kende 4 jaar lang alleen het asielleven en heeft geleerd dat ze voorzichtig moet zijn en dat mag natuurlijk ook. Na een tijdje als zij je kent, dan opent zij haar hart en laat zij haar baasje helemaal toe. Wij zoeken een plek zonder jonge kinderen. Zij heeft namelijk rust en regelmaat nodig en zal zich daardoor veilig en geliefd voelen. Wij zoeken lieve mensen die dus al een andere (speelse) hond hebben, die ervaring hebben met (bange) honden en voor deze lieve schat willen gaan. Pien is geen hond die je mee kan nemen naar een winkelstraat, een stad, een plek waar veel mensen zijn. In het begin is dit opgebouwd maar dit blijft spannend voor haar. Pien houdt van wandelen in de natuur. Zij draagt dan een veiligheidstuigje en kan uiteraard door haar (onverwachte) angst niet los lopen. Een volledig afgesloten is noodzakelijk. De huidige tuin is omheind met gaas en kastanje rasterwerk en 1.50 hoog. Pien is lief bij de dierenarts en heeft net haar inenting weer gehad. Ze laat zich ook prima borstelen en nagels knippen.    PIEN kan ook niet zomaar naar een gewoon pension. Haar huidige opvanggezin heeft een pension gevonden dat speciaal geschikt is voor bange honden. Dit pension heet Faunatuurlijk en ligt in Vlagtwedde – Provincie Groningen.    Mocht u PIEN willen adopteren dan wil haar huidige opvanggezin bij uw afwezigheid wel haar vaste of reserve oppasadres zijn.    PIEN blaft even als er een onbekende op bezoek is, maar PIEN heeft ook een heel lief blafje, dat klinkt als een klein wolfje. Ze heeft een zacht karakter.   

 

Wij zoeken voor Pien een plek waar ze mag zijn wie ze is, waar ze heerlijk kan spelen en in haar eigen tempo kan wennen, zonder enige druk, zonder enige verwachting   Opdringerige honden met dominant gedrag vindt PIEN niet fijn en gelukkig geeft zij dan haar grens aan. 

  Wat zoeken wij in adoptanten en vooral wat zoeken wij voor onze PIEN?   

  • Wij zoeken adoptanten die ervaring hebben met bange honden.
  • Een andere stabiele hond in het gezin is noodzakelijk.   
  • PINEIRITA heeft een rustige en stabiele omgeving nodig, een druk gezin of drukke stad is niet geschikt voor haar. 

 

  Bijzonderheden  PINEIRITA is in 2014 op straat gevonden toen ze pas vijf dagen oud was. Samen met haar moeder en broers/zussen is zij naar het asiel gebracht. In de loop der tijd zijn al haar familieleden geadopteerd, alleen PINEIRITA bleef achter in het asiel. Ze heeft in Spanje ondertussen nagenoeg geen kans meer op een adoptie en wij van S.O.S. Strays willen haar wel graag die kans bieden. We beseffen dat PINEIRITA wellicht veel tijd nodig heeft om te wennen aan een leven buiten het asiel, een leven als huishond heeft zij nooit gehad. Maar haar Nederlandse opvanggezin gaat er alles aan doen om ook deze lieve hond te laten zien dat er meer is dan een leven in een betonnen kennel en af en toe een wandeling.        

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

  Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure op onze website: www.sos-strays.nl   Contactpersoon voor meer info  [email protected] +31(0)6-37354987 Bereikbaar: ma t/m za 8-11 uur en na 18.00 uur.      

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 380,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 11 juli 2019 - 20:33
Verloopt: 10 juli 2020 - 20:33

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)