Bekeken: 165 keer

BuffyLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 BUFFY **1 Februari 2017

Geslacht Teef gesteriliseerd. Ras Mix. Schouderhoogte Middelmaat: 50 cm hoog en 17 kg.Uiterlijk Wit/bruin, ruwharig. Herkomst Spanje, Avilés ; La Protectora*

Verblijfplaats Jabbeke (België, tussen Brugge en Oostende), in een opvanggezin met andere honden en een papegaai.

Karakter BUFFY is een lieve en sociale hond, die gek is op aandacht en kroelen met het baasje. BUFFY kan buiten enorm genieten van het spelen met andere honden op het losloopveld. Ze leert erg snel en heeft een grote "will to please".

Met de andere honden in het opvanggezin gaat zij goed om. In huis is zij zeer rustig, bijt niets stuk en is zeer aanhankelijk.

BUFFY loopt met behulp van een gentle leader netjes mee aan de riem. Zonder de gentle leader trekt zij aan de riem. Op veilige plekken kan zij loslopen.

In het verleden wilde zij aan de riem nog wel eens snappen of blaffen naar andere honden of mannen. Inmiddels is dit gedrag helemaal over, dankzij de goede begeleiding van het opvanggezin. Het is hierbij belangrijk de signalen te herkennen en hierop in te spelen.

In huis is het belangrijk BUFFY rust te kunnen geven wanneer zij daar behoefte aan heeft.

BUFFY is geheel zindelijk.

BUFFY kan prima mee in de auto.

's Nachts wil BUFFY nog wel eens waaks reageren en ze vindt het lastig beneden te blijven. Als BUFFY bij je mag slapen, is er echter niets aan de hand en slaapt ze keurig door. BUFFY is geen hond voor een bench, daarin raakt zij volledig in paniek. .

Bij andere honden Sociaal en speels. BUFFY reageerde goed tijdens de kattentest.

Bijzonderheden BUFFY is zeer vermoedelijk familie van PINKI, die bij het vorige transport al meekwam.

PINKI, BUFFY en BLOSSOM werden door hun eigenaar op straat gezet. Gelukkig hebben onze vrienden van La Protectora zich over het drietal ontfermd en kwam ook BUFFY naar Nederland voor een nieuwe toekomst.

Profielschets adoptant BUFFY past het beste bij mensen die tijd, liefde, geduld en ervaring hebben met honden opvoeden en geen kinderen onder de acht jaar hebben. De aanwezigheid van een andere stabiele hond is een must.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten: € 260,-- gift* + € 85,-- toeslag sterilisatie.

*Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Buffy is ontwormd en geënt volgens ouderdom. Gechipt, en in bezit van een Europees paspoor t

 

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-46386168

  Tussen 10.00 en 20.00 uur

 

 

*Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.

Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.

La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: wit-bruin
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: nee
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 345,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 17 april 2019 - 21:02
Verloopt: 16 april 2020 - 21:02

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)