Bekeken: 195 keer

LaikaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 LAIKA ** 18 November 2018

Geslacht Teef.Ras Mix Mastin Espagnol/Border collie.Schouderhoogte Wordt grote hond. Op 09/05/2019 met 6 maand oud: 60 cm en 22 kg.Uiterlijk Zwart/wit, niet helemaal kortharig. Herkomst Spanje, Avilés , La Protectora*

Verblijfplaats Beverwijk  in een opvanggezin met andere honden katten en vogels .

Karakter LAIKA is een zelfstandige, zelfzekere, enthousiaste, soms wat eigenwijze en blije pup.

Zij vindt het leuk om met de andere honden in het opvanggezin te spelen maar zij kan zich ook heel goed alleen vermaken met een balletje, flostouw of stokje.

In huis ligt zij ergens in de buurt van haar opvanggezin maar ze hoeft niet persé naast je te zitten. Alles wat in huis gebeurt, volgt ze met nieuwsgierigheid.

LAIKA is op een enkel ongelukje na helemaal zindelijk. 

Soms kost het wat moeite de aandacht van LAIKA te vangen maar ze reageert positief op belonen en beloningssnoepjes.

Aan de riem lopen vraagt nog wat training, op sommige momenten is het nog wat ongecontroleerd of, als ze een plasje moet doen, kan ze behoorlijk trekken om de juiste plek te vinden. Tijdens wandelingen is zij  nieuwsgierig en kan wel eens een blafje laten horen naar vreemden.

LAIKA vindt iedereen leuk: volwassenen, kinderen en andere honden. In haar gedrag kan zij nogal uitbundig en wat lomp reageren. Ze wil dan ook nog wel eens tegen bezoek opspringen. Uiteraard wordt ze hierin gecorrigeerd.

Met andere honden gaat zij goed om, groot en klein. De roedeltaal verstaat zij goed.

LAIKA gaat goed om met de aanwezige katten maar soms denkt ze dat het speelgoed is.

 's Nachts slaapt LAIKA in de bench. Zij kan ook al even alleen thuis blijven, samen met de andere honden. Ook dan verblijft zij in de bench.

LAIKA is een heerlijke speelvogel die af en toe haar gekke uurtje heeft, dan rondrent met een balletje in haar bek en de andere hond uitdaagt.

Bijzonderheden De mensen van La Protectora hebben een man, wiens honden voortdurend pups kregen, overgehaald om de teef te laten steriliseren en als tegenprestatie een thuis te vinden voor één van haar pups, LAIKA. Op deze manier kon er een einde gemaakt worden aan de geboorte van vele ongewenste pups.

LAIKA verbleef bij een Spaans opvanggezin tot aan haar reis naar Nederland.

Profielschets adoptant LAIKA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten gift: € 260,--; voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.

 

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl. 

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-46386168

Tussen 10.00 en 20.00 uur

 

 

*Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.

Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.

La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart-wit
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: nee
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 260,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 17 april 2019 - 20:19
Verloopt: 16 oktober 2019 - 20:19

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)