Bekeken: 63 keer

TipoLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

TIPO ** 8 November 2018

Geslacht Reu.Ras Mix.Schouderhoogte Wordt waarschijnlijk klein tot kleine middelmaat.Op 05/04/2019 met 5 maand oud: 35 cm hoog en 6 kg.Uiterlijk Lichtbruin, ruwharig. Herkomst Spanje, Torrelavega (Cantabrië) , Refugio Canino Torres*

Verblijfplaats Maasmechelen (grens B/NL bij Geleen) in een opvanggezin met andere honden.

Karakter TIPO is een lief, vrolijk, ondeugend en soms eigenwijs pupje. Hij is de wereld volop aan het ontdekken en pakt daarbij nog wel eens dingen die niet voor hem bestemd zijn. TIPO kan zichzelf goed vermaken met speelgoed en daagt ook de andere honden uit om te spelen. Naast eten, spelen en slapen komt hij ook graag lekker naast je liggen voor een knuffel maar hij zoekt ook graag een eigen plekje in huis.

Met het kleinkindje in het opvanggezin (3,5 jaar) gaat TIPO goed om. Ze zijn de dikste vrienden.

Aan de riem loopt TIPO al heel netjes mee.

TIPO verblijft in de bench zodra het opvanggezin even weg moet. Dit gaat prima. Met bezoek gaat TIPO goed om. Om ze te begroeten, laat hij nog wel eens een blafje horen.

TIPO is, mits hij op regelmatige tijden naar buiten gaat, zindelijk.

Bij andere honden Sociaal, ook met katten

Bijzonderheden TIPO werd begin deze maand gevonden op straat, samen met zijn mama MERCHE. Hoe ze daar kwamen of wie hen heeft achtergelaten is onbekend. Moeder en zoon zijn samen naar Nederland/België gereisd voor een nieuwe toekomst.

Profielschets adoptant TIPO is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten gift: € 260,--; voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-46386168

  Tussen 10.00 en 20.00 uur

 

*De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, zie www.sos-strays.nl

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 260,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 17 april 2019 - 09:36
Verloopt: 16 oktober 2019 - 09:36

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)