Bekeken: 50 keer

DouglasLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 DOUGLAS ** 1 November 2018

Geslacht Reu. Ras Mix, de mama is waarschijnlijk een Golden retriever, zie bijzonderheden.Schouderhoogte Wordt waarschijnlijk een middelmaat.Op 06/04/2019 met 5 maanden oud: 35 cm hoog en 6,6 kg. Uiterlijk Bruin met donker masker, niet helemaal kortharig. Herkomst Spanje, Santiago de Compostella (Galicië), XEA*

Verblijfplaats Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogeltjes.

Karakter Lieve, speelse pup. DOUGLAS is een ontzettend aanhankelijke vrolijke gezonde pup maar met een pittig karakter als het gaat om zijn eten, speelgoed en kluifjes. Deze worden behoorlijk fel verdedigd tegenover de andere honden.

DOUGLAS luistert ontzettend goed naar zijn naam en is heel graag bij zijn tijdelijke baasje in de buurt. Als zij hem roept komt hij als haantje de voorste met een vaartje aangehold voor een aai over zijn bolletje. Met de andere honden, jong en oud, is hij vrolijk en vriendelijk en hij speelt graag.

DOUGLAS gaat graag mee in de auto naar het park om daar lekker te ravotten en spelen. Naar mensen, jong en oud, is hij vriendelijk maar een beetje schuchter. Als die vreemde mensen zijn best wel spannend, maar een vriendelijk woordje en het ijs is gebroken, dan laat hij zich graag aanhalen.

In huis is DOUGLAS op een klein ongelukje na krantzindelijk en hij begint aan te geven dat hij liever naar buiten gaat om zijn behoeften te doen.

De nachten slaapt hij in een veilige ruimte buiten de bench heerlijk door. Hij verblijft in deze ruimte met leeftijdgenootjes. De bench zorgt bij DOUGLAS voor veel paniek en onrust, hij zet het zo op een gillen dat je rust verleden tijd is. Eenmaal uit de bench gaat hij rustig in zijn mandje liggen om te slapen. Hij kan ook al eventjes alleen zijn in de veilige ruimte, maar is daar wel samen met leeftijdgenootjes.

Voor de in huis aanwezige katten heeft hij respect, maar dagen zijn vriendjes de kat uit dan kan hij natuurlijk niet achterblijven.

TV kijken vindt hij heel interessant en dan moet hij soms even zijn commentaar geven.

Bij andere honden Sociaal, ook met katten.

Bijzonderheden DOUGLAS en zijn twee vermoedelijke broertjes LEWIS en CHESTER zijn in een doos voor de deur van XEA achtergelaten. Er is een vermoeden dat zij de pups zijn van de Golden retriever van een buurman die eerder pups op deze manier heeft gedumpt bij XEA.

Profielschets adoptant DOUGLAS is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten gift: € 260,--; voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.

contactpersoon

voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-39205491

tussen 10.00 en 20.00 uur

 

*Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeetnen voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galicië waaronder Refugio Canino Bando.

XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.

XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland. Wij zijn in contact gebracht met deze nieuwe organisatie via Elene van Refuxio de Bando. We zullen in de toekomst bij elk transport enkele hondjes nemen van XEA. Elene helpt hierbij als contactpersoon en zorgt voor alle administratie rondom het transport.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 260,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 17 april 2019 - 08:48
Verloopt: 16 oktober 2019 - 08:48

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)