Bekeken: 74 keer

PinyLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 PINY **  1 Februari 2018

Geslacht Teef gesteriliseerd. Ras Mix. Leeftijd ± 01/02/2018. Schouderhoogte Grote middelmaat: 55 cm hoog en 25 kg.Uiterlijk Tricolor, kortharig.Herkomst Spanje, Santiago de Compostella (Galiciė), maar al een jaar in Nederland.

Verblijfplaats Bergen op Zoom, in een opvanggezin met een kind, een hond en katten.

Karakter PINY heeft een zeer lief karakter, is slim, sociaal en kroelerig. Tijdens het spelen is ze vrolijk en uitbundig. PINY is dol op zoekspelletjes en balletjes. Onder het wandelen sleept ze ook van alles mee naar huis. Daarnaast kan ze erg leuk spelen met andere honden of met de poes. Hierbij stelt zij zich onderdanig op.

PINY heeft een grote energiebehoefte. Als zij haar energie goed kwijt kan, ligt ze de rest van de dag lekker in haar mand of bij je. Mee joggen of naast de fiets vindt ze erg leuk. Als zij haar energie niet kwijt kan, wordt ze ondeugend en wil ze nog wel eens de verkeerde dingen pakken. PINY is graag in de tuin en zal niet schromen om eens een mooie kuil te graven.

Aan de riem trekt ze nog behoorlijk. Ze snuffelt veel en is snel afgeleid. Hierop moet nog verder getraind worden. Verder heeft PINY een jachtinstinct. Loslopen kan dan ook alleen als er andere honden bij zijn en in een veilige omgeving.

PINY kent de commando's zit, af, naast, poot en hier. Ze wordt hierbij graag beloond.

PINY kan goed enkele uren alleen thuis blijven. Bij terugkomst ligt ze meestal in haar mand. Wel is het belangrijk geen waardevolle spullen te laten slingeren.

PINY is gulzig en kan schrokken. Daarom krijgt ze haar voer soms verstopt in speeltjes waardoor ze er iets meer moeite voor moet doen.

PINY is volledig zindelijk. Mee in de auto vindt ze soms nog wel spannend en ze kan dan ook wel eens misselijk worden.

Bij andere honden Sociaal. PINY is lief voor katten, ze is heel voorzichtig met ze.

Bijzonderheden PINY en haar zus GLINDA kwamen samen met hun mama en broers/zusjes in het asiel terecht. Een deel van het nest is gelukkig in Spanje geadopteerd en ook voor de moederhond is serieuze belangstelling. PINY en GLINDA reisden mee op transport om hier in Nederland/Belgiė een mooie toekomst te krijgen.

Wegens persoonlijke omstandigheden van de adoptant, is PINY terug ter herplaatsing.

Profielschets adoptant PINY past bij actieve adoptanten die graag wandelen en een huis met een tuin hebben. De aanwezigheid van een andere hond zou PINY erg leuk vinden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten: € 260,-- gift* + € 85,-- toeslag sterilisatie. *voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door. 

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-46386168

Tussen 10.00 en 20.00 uur

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: trekt
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 345,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 16 april 2019 - 23:42
Verloopt: 15 juni 2019 - 23:42

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)