Bekeken: 133 keer

BashLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 BASH ** 1 november 2018

Geslacht Reu. Ras Mix. Schouderhoogte Wordt waarschijnlijk een middelmaatje. De mama was een kleine podenco, de vader is onbekend; Op 06/04/2019 met 5 maanden oud: 34 cm hoog en 6,1 kg. Uiterlijk Wit/zwart gevlekt, nu nog kortharig, maar zal halflangharige vacht worden. Herkomst Spanje, Santiago de Compostella (Galiciė), XEA*

Verblijfplaats Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.

Karakter Lieve, speelse pup. BASH (Bassie) is een klein duveltje uit een doosje. Een heerlijke gezellige gezonde ondeugende pup vol puppenstreken. BASH luistert erg goed naar zijn naam en komt meteen als je hem roept. Tegen de volwassen honden in het opvanggezin kan hij soms uitdagend en ondeugend zijn; over de pups wil hij soms de baas spelen.

BASH heeft een heel zacht maar pittig karakter, er zit waarschijnlijk wel wat terriėr bloed in hem. Hij kan keurig aan de riem lopen, gaat graag mee in de auto want dat betekent dat we naar het park gaan waar hij heerlijk dolt met de andere pups.

Wat aandacht krijgen betreft is hij ook haantje de voorste. De aanwezige katten in huis mag hij af en toe graag plagen wat hem wel eens een tik oplevert. BASH is vriendjes met alles en iedereen.

Op een ongelukje na, is hij in huis helemaal krantzindelijk en hij begint aan te geven dat hij zijn behoeften liever buiten doet.

De nachten verblijft BASH samen met de andere pups los in een veilige ruimte. De bench is geen succes met dit kleine mannetje als je van je nachtrust houdt. Overdag is hij stil als hij even alleen moet zijn, maar hij is dan wel in gezelschap van meerdere leeftijdgenootjes.

Bij andere honden Sociaal, ook met katten.

Bijzonderheden BASH en zijn zusje KENNA werden gevonden op straat. Hun moeder was dood gereden door een auto en de beide pups zijn opgenomen door de vrijwilligers van XEA.

Profielschets adoptant BASH is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten gift: € 260,--; voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl. 

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-39205491

tussen 10.00 en 20.00 uur

*Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeetnen voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galiciė waaronder Refugio Canino Bando.

XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.

XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland. Wij zijn in contact gebracht met deze nieuwe organisatie via Elene van Refuxio de Bando. We zullen in de toekomst bij elk transport enkele hondjes nemen van XEA. Elene helpt hierbij als contactpersoon en zorgt voor alle administratie rondom het transport.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart-wit
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 260,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 9 april 2019 - 10:10
Verloopt: 8 oktober 2019 - 10:10

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)