Bekeken: 91 keer

KiraLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 KIRA ** 25 Februari 2018

Geslacht Teef gesteriliseerd. Ras Mix beagle.Schouderhoogte Klein hondje: 32 cm hoog en 6,5 kg.Uiterlijk Tricolor, ruwharig. Herkomst Spanje, Santiago de Compostella (Galicië), Maria Mato*

Verblijfplaats KIRA is sinds  eind maart in Wolvega (NL), in een opvanggezin met andere honden.

Karakter KKIRA is een lief, jong en actief hondje. Ze is zindelijk, mits ze op tijd wordt uitgelaten. Zij verblijft momenteel in een opvanggezin met meerdere honden. 

‘s Nachts en als de baasjes even weg zijn, is ze in de woonkamer met de andere honden. KIRA zit dan niet in een gesloten bench, want dan heeft ze neiging tot blaffen. Indien KIRA alleen wordt geplaatst zal ze neigen naar verlatingsangst, maar dit hangt ook af van hoe de baasjes met haar omgaan. Het alleen zijn zal namelijk langzaam opgebouwd moeten worden. KIRA moet echter wel vanaf het begin leren dat zij niet 24 uur bij het baasje kan zijn. ‘s Nachts kan zij beter in de woonkamer verblijven dan in de slaapkamer. 

Dagelijks moet er een flinke wandeling worden gemaakt, zodat ze haar energie kwijt kan. 

KIRA kon in Spanje in huis goed met katten, buiten is uiteraard een ander verhaal.

KIRA heeft jachtinstinct en kan niet los lopen. Zo nodig springt zij in het water en gaat ze achter de eenden aan. Een goed omheinde (vanaf 1 meter hoog is voldoende) tuin is dan ook een absolute voorwaarde zodat KIRA niet kan ontsnappen. 

KIRA leert snel en kan al keurig zitten voor een brokje. Ze is erg aanhankelijk en ligt graag op schoot of komt even langs om te knuffelen. 

Wij zoeken actieve baasjes die deze kleine puber consequent en liefdevol opvoeden. Wij plaatsen haar bij voorkeur bij adoptanten waar al een andere hond aanwezig is. Deze moet uiteraard tolerant zijn naar een jonge speelse hond.

KIRA is gek op knuffels en speeltjes, en mag ze graag verzamelen. Haar favoriet is een aapje waar ze graag mee door de tuin rent. In de tuin wil ze ook graag een balletje apporteren. KIRA is een hondje dat je op een speelse manier heel veel kan leren. Alles moet echter wel in kleine stapjes worden opgebouwd. 

Bij andere honden Zeer sociaal, ook met katten.

Bijzonderheden KIRA woonde bij een zeer onprettige familie die rondriepen haar niet meer te willen hebben en dreigden haar ergens te dumpen. Maria Mato trok zich het lot van dit hondje aan en heeft haar zo snel mogelijk van hen overgenomen. Maar ook haar huis is overvol aan het raken en ze is ontzettend blij dat KIRA nu naar S.O.S. Strays in Nederland mag reizen voor een betere toekomst.

Profielschets adoptant KIRA past bij actieve mensen die graag met haar op pad gaan en het liefst al een andere hond hebben. Baasjes waar ze van alles nog kan leren en die dit met kleine stapjes doen. KIRA is een jonge hond en past niet bij baasjes die vele uren van huis zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten: € 260,-- gift* + € 60,-- toeslag sterilisatie. *voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl. 

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)561-689128

ma t/m za: 9.00 - 14.00

zo: 9.00 – 20.00

*Maria Mato is een grote dierenvriend die verlaten en gedumpte honden helpt die zich bevinden op de route van de Camino de Santiago in de provincie Galicia. Ze vangt deze hondjes op, geeft ze de nodige medische zorgen en zoekt een nieuwe thuis voor ze. Het asiel in Santiago de Compostella, Refuxio de Bando, werkt nauw samen met Maria Mato en helpt mee om voor deze hondjes een thuis te vinden. Zo komen ook enkele hondjes van Maria Mato via onze samenwerking met asiel Refuxio de Bando mee op transport.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: 3 kleur
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: onbekend
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 320,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 17 april 2019 - 09:48
Verloopt: 16 oktober 2019 - 09:48

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)