Bekeken: 48 keer

PelusoLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 PELUSO ** 1 Februari 2018

Geslacht Reu gecastreerd.Ras Mogelijk mix Poedel.Schouderhoogte Kleine middelmaat: 38 cm hoog en 12 kg.Uiterlijk Zwart, wollige halflange vacht. Herkomst Spanje, Santiago de Compostella (Galiciė) , XEA*

Verblijfplaats PELUSO komt eind maart over naar hier en gaat naar Oostburg, in een opvanggezin met andere honden.

Karakter PELUSO is een lief en tot op heden rustig hondje wat niet echt van druk gedoe houdt.

Zodra PELUSO is overgekomen naar hier zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Bij andere honden Sociaal en wat onderdanig, hij is graag in het gezelschap van andere honden.

PELUSO heeft de kattentest netjes en zonder drukte ondergaan.

Bijzonderheden PELUSO was in een slechte staat toen hij in november 2018 in het asiel terecht kwam. Vooral zijn vacht was erg verwaarloosd. Deze zal nog geschoren worden voor hij naar Nederland reist.

Profielschets adoptant Zodra PELUSO is aangekomen in het opvanggezin zullen we profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag castratie. *voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl. 

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-37271211

Tussen 14.00 en 20.00 uur

*Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeetnen voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galiciė waaronder Refugio Canino Bando.

XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.

XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland. Wij zijn in contact gebracht met deze nieuwe organisatie via Elene van Refuxio de Bando. We zullen in de toekomst bij elk transport enkele hondjes nemen van XEA. Elene helpt hierbij als contactpersoon en zorgt voor alle administratie rondom het transport.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: onbekend
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 320,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 15 maart 2019 - 13:25
Verloopt: 13 september 2019 - 13:25

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)