Bekeken: 74 keer

DinaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 DINA ** 1 Januari 2017

Geslacht Teef gesteriliseerd.Ras Mix.Schouderhoogte Middelmaatje: 45 cm hoog en 16 kg.Uiterlijk Grijs/zwart, iets ruwharig. Herkomst Spanje, Avilés,  La Protectora*

Verblijfplaats DINA komt eind maart over naar hier en gaat naar Wommelgem (België, ten oosten van Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden.

Karakter Zeer lieve hond volgens de Spaanse asielmedewerksters.

DINA is sociaal bij andere honden Sociaal. DINA werd getest met katten en gaf geen reactie op de aanwezige katten. 

Zodra DINA is overgekomen naar hier zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Bijzonderheden DINA werd door onze vrienden van La Protectora gered uit de perrera van Aller. Van haar voorgeschiedenis is niets bekend.

Profielschets adoptant Zodra DINA is aangekomen in het opvanggezin zullen we profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag sterilisatie. *voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl. 

Contactpersoon voor meer informatie

[email protected]

+32 (0)495-698372

Tussen 18.00 - 22.00 uur

*Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.

Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.

La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: grijs-zwart
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: onbekend
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 385,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 15 maart 2019 - 09:01
Verloopt: 13 september 2019 - 09:01

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)