Bekeken: 59 keer

OjaraLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

OJARA ** 1 Januari 2010

Geslacht Teef gesteriliseerd.Ras Mix type Boomertje. Schouderhoogte Kleine hond: 35 cm hoog en 4,9 kg.Uiterlijk Zwart, halflange wollige vacht. Herkomst Spanje, Santiago de Compostella (Galicië), Refuxio de Bando*

Verblijfplaats OJARA komt eind maart over naar hier en gaat naar Almere, in een opvanggezin met andere honden.

Karakter OJARA wordt door haar Spaanse verzorgers beschreven als een lief en aanhankelijk hondje wat niet van drukte om haar heen houdt en meer tijd nodig heeft om vertrouwen in een persoon te krijgen.

OJARA is sociaal en onderdanig met andere honden. OJARA wordt nerveus van druktemakers.

Zodra OJARA is overgekomen naar hier zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Bijzonderheden: OJARA werd gevonden door medewerkers van Bando, ze zat vastgebonden aan het hek van het asiel,. Haar vacht was in een zeer slechte conditie en ze was doodsbang. Wij zijn speciaal op haar gewezen door onze contactpersoon in het asiel. Dit omdat OJARA een minimale kans op een thuis heeft in Spanje vanwege haar kleur, leeftijd en omdat zij extra inzet nodig heeft van haar nieuwe baasjes om vertrouwen te winnen. Binnenkort zal Ojara naar Nederland reizen en zullen we haar begeleiden naar een nieuwe betere toekomst.

Profielschets adoptant Zodra OJARA is aangekomen in het opvanggezin zullen we profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten: € 140,-- gift* + € 60,-- toeslag sterilisatie. *voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl. 

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)36-5324999

Bereikbaar tot 18.00 uur

*Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart
Leeftijd: 9 jaar of ouder
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: onbekend
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 200,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 13 maart 2019 - 13:51
Verloopt: 11 september 2019 - 13:51

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)