Bekeken: 204 keer

BenLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 BEN ** 1 April 2015

Geslacht Reu gecastreerd.Ras Mix Engelse Setter. Schouderhoogte Middelmaat: 50 cm hoog en 15 kg.Uiterlijk Wit/zwart gevlekt, halflangharig. Herkomst Spanje, Torrelavega (Cantabrië) 'Refugio Canino Torres'*

Verblijfplaats BEN is sinds eind maart in Creil in een opvanggezin met kinderen en een andere honden.

Karakter BEN is een hele vrolijke, zachtaardige en vriendelijke hond. Hij is zeer enthousiast en zoekt je graag op. Heeft hij je even niet gezien, dan volgt een enthousiaste begroeting. Hij houdt van knuffelen en bij je liggen om daarna een eigen plekje op te zoeken. Als er veel om hem heen gebeurt in huis, kan BEN ook wat onrustig worden. 

Met de andere honden in het opvanggezin wil hij graag spelen. Hij daagt ze uit om te spelen en te rennen. Hij is graag buiten, bij voorkeur met de andere honden. Ook op vreemde honden reageert hij enthousiast. 

Met de kinderen in het opvanggezin (14, 3 en 2 jaar) gaat hij goed om. Hij springt niet tegen ze op. Hij laat zich aanhalen en knuffelen en is zachtaardig naar hen. Naar mannen is BEN iets terughoudend. Naar bezoek reageert BEN heel rustig. 

BEN is volledig zindelijk en kan al even alleen thuis blijven, samen met de andere honden. Hij verblijft dan in de bench. BEN slaapt de hele nacht keurig door. 

BEN loopt vrij netjes mee aan de riem: nog niet helemaal netjes aan één kant en hij kan wat trekken, maar niet hinderlijk. Zoals een echte setter heeft hij natuurlijk wel een jachtinstinct en snuffelt dan ook veel tijdens een wandeling maar hij loopt wel netjes mee.

Ben is bij zeer sociaal en speels met andere honden. BEN reageerde bij de kattentest nieuwsgierig en speels. Hij zal vermoedelijk wel met katten die honden gewend zijn samen kunnen leven, maar niet met angstige dieren die voor hem wegrennen.

Profielschets adoptant  Voor BEN zoeken wij actieve adoptanten die graag wandelen en die BEN in zijn energiebehoefte kunnen voorzien. 

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag castratie. *voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl. 

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-46386168

Tussen 10.00 en 20.00 uur

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, zie www.sos-strays.nl.

 

Ras/soort: Setter Engelse
Kleur: zwart-wit
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 345,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 13 maart 2019 - 13:00
Verloopt: 11 september 2019 - 13:00

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)