Bekeken: 61 keer

CactosLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 CACTOS IS GERESERVEERD

 

 

** 5 November 2018

Geslacht Reu. Ras Mix.Hoogte met 4 maanden is 45cm, gewicht 9 kg(te mager) Wordt waarschijnlijk een middelmaat.Uiterlijk Zwart met witte bef, kortharig. Herkomst Griekenland, Athene, Illioupolis Animal Welfare Union*  

Verblijfplaats Heijningen, in een opvanggezin met andere honden.

Karakter CACTOS is een heel vrolijke aanhankelijke pup voor zijn opvangfamilie, hij heeft hun hart veroverd.  Hij is nog heel afwachtend naar vreemden. Hij is vriendelijk maar onzeker bij kinderen.  De poezen, kippen en pony doet hij niks tegen, hij is er eerder van onder de indruk.

Hij ligt het liefst bij zijn opvangfamilie op schoot of op de voeten, dan voelt hij zich veilig.

In een bench slapen vindt Cactos geen goed idee, hij raakt dan helemaal in de stress. Het opvanggezin laat hem op een kussen slapen naast hun bed, hij slaapt dan heel de nacht rustig door. Hij moet wel om 6 uur even een plasje buiten doen. Het opvanggezin is druk bezig met de zindelijkheidstraining, als hij geslapen heeft, moet hij gelijk naar buiten, en dan doet hij netjes zijn behoeftes. Alleen is het een echte Griek, want als het erg koud is, heeft hij niet zo’n zin om naar buiten te gaan. Maar het gaat steeds beter en hij doet goed zijn best.

Met de andere honden in het opvanggezin kan hij het goed vinden, hij stelt zich onderdanig op en wilt spelen. Ook gaat hij graag mee op wandeling en geniet van de ontmoetingen met andere honden.

Cactos is ook al even alleen thuis gebleven, dit ging goed!

Bijzonderheden CACTOS werd, samen met drie broertjes en een zusje, op straat gevonden. Helaas is dit heel “gewoon” in Athene, waar bijna dagelijks op straat geboren of achtergelaten pups worden gevonden en welke vaak geen enkele toekomst hebben. Gelukkig hebben onze vrienden van Illioupolis Animal Welfare Union zich over het nest ontfermd en zijn CACTOS en zijn zusje IRIS naar Nederland gekomen. Voor de drie andere pups wordt in Griekenland een thuis gezocht.

Profielschets adoptant CACTOS is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten gift*: € 260,--. *voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl 

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-40809018

Tussen 12.30 en 17.30 uur

*Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info:www.zeil.gr.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: zwart
Leeftijd: jonger dan 1 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: onbekend
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Griekenland
Vergoeding: 260,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 13 maart 2019 - 09:14
Verloopt: 11 september 2019 - 09:14

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)