Bekeken: 133 keer

IonLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 ION IS GERESERVEERD

 

 

 

 

** 25 november 2015

Geslacht Reu gecastreerd. Ras Yorkshire Terriër.Schouderhoogte Klein hondje: 25 cm hoog en 4 kg.Uiterlijk Lichtbruin/grijszwart, (half)langharig. ION heeft maar 1 oogje, zie bijzonderheden. Herkomst Spanje, Madrid, Adoptalo.com* 

Verblijfplaats ION is sinds medio februari in Delft (NL), in een opvanggezin met jonge kinderen, een andere hond en katten.

Karakter ION wordt door zijn Spaanse verzorgster beschreven als een heel vriendelijk, grappig en heerlijk hondje wat dolgraag in de buurt is van “zijn mensen”. Het liefst slaapt hij op schoot als hij de kans krijgt.

ION is pas net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Bij andere honden Sociaal, ook met katten.

Bijzonderheden ION had een thuis in Spanje. Op een dag heeft zijn baasje, zonder opgaaf van redenen ION.VAITIARE en SAMOA naar de perrera van Madrid gebracht. Gelukkig hebben onze vrienden van Adoptalo hen alle drie gered. VAITIARE en SAMOA zijn recent al aangekomen bij hun opvanggezinnen, ION moest even wachten vanwege een operatie waarbij zijn oogje verwijderd moest worden. Gelukkig herstelde hij goed en is ook afgereisd naar Nederland voor een betere toekomst. 

Profielschets adoptant ION is pas aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort  zullen we een profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten: € 260,-- gift* + € 60,-- toeslag castratie. *voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door op www.sos-strays.nl.

contactpersoon voor meer info:

[email protected]

+31 (0)6-39205491

tussen 10.00 en 20.00 uur

*De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.

 

Ras/soort: Terrier Yorkshire
Kleur: bruin-grijs
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: onbekend
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: onbekend
Schofthoogte: tot 30 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 320,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 8 februari 2019 - 23:21
Verloopt: 9 augustus 2019 - 23:21

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)