Bekeken: 107 keer

SamoaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

 SAMOA IS GERESERVEERD 

 

 

** 4 April 2017

Geslacht Teef gesteriliseerd.Ras Mix.Schouderhoogte Klein hondje: 30 cm hoog en 5 kg.Uiterlijk Lichtbruin met donkere oortjes en snoet, halflangharig .Herkomst Spanje, Madrid, Adoptalo.com*

Verblijfplaats SAMOA is sinds begin februari in Esbeek, in een opvanggezin met andere honden.

Karakter SAMOA wordt door haar Spaanse verzorgster beschreven als een lief en zeer aanhalig, wat onzeker hondje. Ze moet even de tijd krijgen om te wennen aan nieuwe situaties, maar ze past zich over het algemeen goed aan na een paar dagen. Omdat SAMOA eerder in huis geleefd heeft (zie bijzonderheden) heeft zij geen moeite met de dagelijkse routine van een leven als huishond: ze loopt netjes mee aan de riem en is zindelijk mits ze op tijd de gelegenheid krijgt om naar buiten te gaan.

SAMOA is pas net overgekomen naar hier, binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Bij andere honden Sociaal, ook met katten.

Bijzonderheden SAMOA had een thuis in Spanje. Op een dag heeft haar baasje, zonder opgaaf van redenen SAMOA. VAITIARE en ION naar de perrera van Madrid gebracht. Gelukkig hebben onze vrienden van Adoptalo hen alle drie gered en kwamen zij naar Nederland/België voor een nieuwe toekomst.

Profielschets adoptant Zodra SAMOA is aangekomen in het opvanggezin zullen we een profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.

Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Kosten: € 260,-- gift* + € 60,-- toeslag sterilisatie.*voor deelname in onze gemaakte kosten, en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op www.sos-strays.nl 

Contactpersoon voor meer informatie

[email protected]

+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

*De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.

 

Ras/soort: Kruising
Kleur: blond
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: onbekend
Zindelijk: ja
Schofthoogte: tot 30 cm
Kan loslopen: onbekend
Geslacht: onbekend
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 320,00 EUR

Foto's

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 8 februari 2019 - 11:50
Verloopt: 15 februari 2019 - 18:45

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)