Bekeken: 274 keer

BillyLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

Vorig jaar was ik op zoek naar een tweede hondje en kwam Billy tegen op Marktplaats. Vanwege de situatie waarin hij zat heb ik hem toen gelijk meegenomen. Hij was toen 1 1/2, niet gecastreerd, niet gesocialiseerd, niet opgevoed, onzindelijk en mishandeld. Ik werd zijn 3e eigenaar. Hij heeft inmiddels heel veel geleerd en is zindelijk en een fijne huishond. 

Weer op zoek: Ondanks alle vooruitgang komen we nu niet meer verder met opvoeding, hechting e.d.. Vanwege het verschil in karakter energiebehoefte en levensstijl. Mijn gevoelige doch dominante en nuchtere karakter en rustige huishouden passen niet bij het hsp karakter, verlangen naar gezelligheid, bezigheden en invoelingsvermogen wat betreft zijn gevoeligheid. We zijn aan elkaar gehecht maar zodra dat passende gezin langskomt dan is het helemaal goed. Hij gaat dan ook alleen weg als er een echte match is. Het leven bij mij is te saai, te stil en te weinig uitdaging door mijn chronische vermoeidheid. Mijn andere hondje wil helaas sinds zijn castratie niet meer met hem spelen terwijl ze dat juist zo leuk vond. Binnenkort ga ik vaker weg en hij zou mee mogen ware het niet dat hij er niks aan vindt of er onzeker van wordt om ergens een tijdje rustig te gaan liggen. Ook ga ik in de toekomst vaker langere afstanden weg en meerdere dagen van huis. Met een gezin zou dat hoogstwaarschijnlijk een stuk beter gaan omdat er dan altijd wel iemand is die aandacht en bemoediging kan geven aan Billy en zich met hem bezig kan houden. Omdat ik alleen ben kan ik dat niet goed combineren met dat waar ik dan ook aandacht aan moet geven zoals autorijden, mensen, werkzaamheden e.d. Mijn andere hondje vindt alles prima en is de rust zelfde. Zolang ze maar bij mij kan zijn is alles oké. Billy voelt zich minder happy en ik kan er niet goed op inspelen. Daarom ben ik nu op zoek naar een veel beter thuis. 

Hij zoekt: een liefdevol gezin, met oog voor zijn gevoelige karakter,  met verstand van consequent opvoeden en hondengedrag. Graag met kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. En zeker een ander dominant speels hondje die goed zijn grenzen aan kan geven. Met het juiste gezin zou het me niks verbazen als zijn onzekerheid als sneuuw voor de zon verdwijnt. Lange wandelingen, dagelijks en vooral los. En/of naast de fiets. Bij te weinig beweging wordt hij ongedurig. Hij kan alleen thus zijn maar niet hele dagen. Een omheinde tuin want in de tuin liggen met vooral warme dagen is het helemaal. Hij gaat goed met andere dieren, zoals boerderijdieren, erfkatten, konijnen, kippen (achter gaas tot nu toe). Ik vermoed dat hij geleefd heeft met katten. 

Type: Hsp met stoer randje, actief, houdt van iedereen, knuffelen en spelen, rustig in huis, waaks, koppig. 

Hobby's: Rennen, vaak lang en hard! Geweldig om te zien. Lange wandelingen, vooral los. Speuren (ik zie aan hem als er wat in de buurt loopt). Paardenpoep eten, Spelen, trekspelletjes, knuffelen. 

Wat heeft hij geleerd: Hij heeft veel over hondengedrag geleerd van mijn andere hond en honden die we ontmoetten. Kan goed met andere honden mits ze hun grenzen aangeven. Hij rent niet meer elke hond in de armen. Hij kan inmiddels goed los en luistert meestal goed. Aantal commando's. Kan nu alleen blijven zonder bench. Gaat dan gerust spelen met de andere hond. Sloopt niks behalve zijn knuffels. Blaft voor zover ik weet alleen als nog als hij wat hoort. 

Work in progress: Sinds zijn castratie vindt hij het nodig om onderdanige of enthousiaste honden te corrigeren. Formaat maakt niet uit. Lijkt agressief maar is waarschijnlijk ook onzekerheid. Ook is hij sinds zijn castratie aan de lijn agressief tegen andere honden. Hij is erg koppig. Leert snel maar doen... We wonen in buitengebied. In de stad is hij een stuk onzekerder door drukte maar hier is nog een hoop mee te doen. Auto en fietsmand zijn niet zijn hobby. Piepen en hijgen doet hij nog steeds. Met wat meer mensen op de achterbank vermoed ik dat dat een stuk beter zal gaan en hopelijk zelfs helemaal goed zal worden. Hij is waaks en leert dat hij niet overal om hoeft te blaffen. Gaat al een stuk beter. Leren dat ergens zitten zoals op een terras ook gewoon leuk kan zijn en niet zeuren om de volgende activiteit. Hij likt veel. 

Gezondheid: Goed, gecastreerd en geënt in maart 2018. Verder een chihuahuading: Een gevoelige maag. Kan niet tegen altijd rundvlees. Bij lege maag kan hij gal spugen dus hij moet de hele dag door, ook s'avonds laat, kunnen eten. Ook omdat het een matige eter is maar wel energieverbruiker. Hij verhaard tot nu toe het hele jaar. 

Hij krijgt al zijn spullen mee zoals riemen, mand, fietsklem indien gewenst, speeltjes, bakjes, botten. 

Bij interesse eerst een telefonisch gesprek, daarna een kennismakingsbezoek hier. Mocht de klik er zijn dan kom ik graag met hem op bezoek om te kijken waar hij zou komen te wonen. Mocht het van beide kanten goed voelen dan mag hij na een paar dagen opgehaald. Na een paar weken kom ik graag op bezoek om te kijken of alles goed gaat. Dan neem ik ook zijn paspoort en chipgegevens mee. Betaling van €275 bij ophalen van Billy.

Ras/soort: Chihuahua
Kleur: beige
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: tot 30 cm
Kan loslopen: ja
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Nederland
Vergoeding: 275,00 EUR

Foto's

Aanvullende informatie

Geplaatst: 10 augustus 2018 - 13:10
Verloopt: 9 oktober 2018 - 13:10

Categorie: Honden


De aanbieder

M.Bakker
particulier
Nederland (3849PM)