Bekeken: 180 keer

PineiritaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

PINEIRITA is een lieve kruising, geboren omstreeks 25/09/2014. Ze is een middelmaatje: 50 cm hoog en 15,1kg.

Pineirita kwam al als heel klein pupje in het asiel en het enige leven wat ze kende was het asielleven. Sinds mei zit Pineirita in een opvanggezin in Nederland. Ze mag graag eventjes spelen of rennen in de tuin en geaaid worden, maar alles is nog ontzettend spannend. Pineirita is sociaal met andere honden en zij heeft een andere lieve, stabiele hond nodig waar zij zich aan op kan trekken en mee kan spelen. Bij een grote roedel heeft zij de neiging om zich terug te trekken en in een hoekje te gaan zitten. Pineirita loopt op plaatsen waar het niet erg druk is. Ze loopt keurig aan de lijn, maar schrikt nog snel van onverwachte geluiden en wil dan vluchten. Ze draagt een veiligheidstuigje (dit is geen gewoon tuigje) waar ze niet uit kan ontsnappen en er wordt gelopen met de hand door de lus van de lijn. Een omheinde tuin vanaf 1.50m is noodzakelijk. De tuin moet ook helemaal dicht zijn, er zou bij wijze van spreken geen konijn uit moeten kunnen ontsnappen. Deze veiligheidsmaatregelen moet men zeer serieus nemen en moet men niet te licht over denken. Door haar onverwachte angst kan Pineirita ook niet los. Een beetje een ruime tuin, waar zij samen met een maatje kan snuffelen, rennen en spelen, zou erg fijn voor haar zijn. Pineirita is vanaf het begin al zindelijk, vernielt niets en blaft weinig. Pineirita moet in alle rust en in haar eigen tempo wennen aan een heel nieuw leven. Voor Pineirita zoeken wij lieve, maar ook zeer geduldige baasjes die haar steunen, die er voor haar zijn en met haar de wereld gaan ontdekken. Zoals het nu lijkt heeft Pineirita geen jachtinstinct. Pineirita reageert niet op katten.

Wij zoeken adoptanten die ervaring hebben met bange honden. Een andere stabiele hond is noodzakelijk. We zoeken voor haar een rustige en stabiele omgeving, een druk gezin/stad is niet geschikt voor haar.

PINEIRITA verblijft momenteel in Wolvega, in een opvanggezin met andere honden. 

PINEIRITA is in 2014 op straat gevonden toen ze pas vijf dagen oud was. Samen met haar moeder en broers/zussen is zij naar het asiel gebracht. In de loop der tijd zijn al haar familieleden geadopteerd, alleen PINEIRITA bleef achter in het asiel. Ze heeft in Spanje ondertussen nagenoeg geen kans meer op een adoptie en wij van S.O.S. Strays willen haar wel graag die kans bieden. We beseffen dat PINEIRITA wellicht veel tijd nodig heeft om te wennen aan een leven buiten het asiel, een leven als huishond heeft zij nooit gehad. Maar haar Nederlandse opvanggezin gaat er alles aan doen om ook deze lieve hond te laten zien dat er meer is dan een leven in een betonnen kennel en af en toe een wandeling.  

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure op onze website: www.sos-strays.nl

Contactpersoon voor meer info is Klaske: [email protected] of +31(0)6-37354987 Bereikbaar op ma t/m za 8-11 uur en na 18.00 uur. 

Ras/soort: Kruising
Kleur: blond
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 345,00 EUR

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 12 juli 2018 - 09:03
Verloopt: 10 januari 2019 - 09:03

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)