Bekeken: 554 keer

PineiritaLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

PINEIRITA is een lieve kruising, geboren omstreeks 25/09/2014. Ze is een middelmaatje: 50 cm hoog en 15,1kg.

PINEIRITA verblijft in Wolvega, in een opvanggezin met andere honden. 

Is er een andere stabiele speelse hond bij u thuis aanwezig? Kunt u haar een rustige omgeving bieden? Leest u dan snel verder, want misschien ligt zij dan binnenkort bij u in haar gouden mandje. Piñeirita, in haar opvanggezin ook wel Pien genoemd, heeft haar hele leven van pups af aan in een asiel doorgebracht. Gelukkig krijgt Pien nu de kans op een fijn thuis en in haar opvanggezin steelt ze met haar lieve aandoenlijke snoet vele harten. De aandacht en het leven in een huis is volstrekt vreemd voor haar, ondanks dat ze zeker geniet moet ze nog erg wennen aan nieuwe dingen om haar heen. In de tuin speelt ze graag verstoppertje, lekker rustig achter een boom liggen of in de struiken. In de tuin van het opvanggezin rent ze graag achter de aanwezige windhonden aan. Wanneer er een speelse hond aanwezig is, trekt deze haar extra uit haar schulp en doet ze graag mee. Met haar opvangmama heeft ze een vertrouwensband opgebouwd maar ze kan soms nog wat terughoudend zijn. Pien wandelt graag en heeft dan een veiligheidstuigje om (dit is geen gewoon tuigje) waar ze niet uit kan ontsnappen. Pien kan van onverwachte geluiden (vooral van de mens) schrikken en zal dan willen vluchten. Het is daarom erg belangrijk om oplettend te zijn. Men loopt ook altijd met de hand door de lus van de riem en er wordt in het opvanggezin gebruik gemaakt van een GPS tracker voor honden. Een volledig omheinde tuin van 1,50m hoog is belangrijk, mocht ze ergens van schrikken zou een lage omheining niet verstandig zijn. Pien is zindelijk en slaapt ‘s nachts in een open bench. Ze heeft nog nooit iets kapot gemaakt en is rustig in huis. Pien is ook al twee keer mee geweest met een weekend in een hotel aan zee. In de auto is ze rustig maar het is niet haar favoriet. Ze geniet zichtbaar van de wandelingen op het strand en in het bos/ duinen. Ze is sociaal naar andere honden toe, soms zelfs wat terughoudend. Wanneer de opvangmama ging ontbijten in het hotel, bleef Pien in haar open bench op de hotelkamer. Ze is dan rustig en gaat ook niet op het bed liggen. Waar veel mensen zijn, dat blijft spannend voor Pien. Waar het opvanggezin ook heen gaat, er wordt rekening gehouden met de keuze voor een rustige omgeving voor Pien. Pien is altijd lief, doet nooit lelijk en gromt niet. Pien vindt kinderen nog erg spannend omdat deze in hun enthousiasme soms wat drukker zijn. In een vertrouwde omgeving zal ze ver komen maar daarbuiten zal waarschijnlijk enige angst altijd aanwezig blijven. Zoals het nu lijkt heeft Piñeirita weinig jachtinstinct en reageert ze binnen niet op poezen.

 

 

 

PINEIRITA is in 2014 op straat gevonden toen ze pas vijf dagen oud was. Samen met haar moeder en broers/zussen is zij naar het asiel gebracht. In de loop der tijd zijn al haar familieleden geadopteerd, alleen PINEIRITA bleef achter in het asiel. Ze heeft in Spanje ondertussen nagenoeg geen kans meer op een adoptie en wij van S.O.S. Strays willen haar wel graag die kans bieden. We beseffen dat PINEIRITA wellicht veel tijd nodig heeft om te wennen aan een leven buiten het asiel, een leven als huishond heeft zij nooit gehad. Maar haar Nederlandse opvanggezin gaat er alles aan doen om ook deze lieve hond te laten zien dat er meer is dan een leven in een betonnen kennel en af en toe een wandeling.  

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure op onze website: www.sos-strays.nl

Contactpersoon voor meer info: KLASKE [email protected] +31(0)6-37354987 Bereikbaar: ma t/m za 8-11 uur en na 18.00 uur.  

Ras/soort: Kruising
Kleur: blond
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen tot 8 jaar: onbekend
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: onbekend
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: nee
Geslacht: vrouwelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 345,00 EUR

Video

Aanvullende informatie

Geplaatst: 12 juli 2018 - 08:03
Verloopt: 12 juli 2019 - 08:03

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)