Bekeken: 266 keer

KoyLaat alle fotos zien Laat alle fotos zien

Omschrijving

KOY is een lieve kruising, geboren omstreeks 01/02/2017. Hij is een kleine middelmaat: 33cm hoog en 7,5kg.

KOY is een lieveling eerste klas. Ook al is hij klein, hij heeft praatjes genoeg. Hij heeft natuurlijk terriër in zich, en dat komt af en toe even naar voren, door te laten horen dat hij er ook is. Toch is hij een heel gevoelig hondje dat onder de indruk is van correctie en met belonen heel veel kan leren en leergierig is. Dit kleine kereltje draait feilloos mee in het opvanggezin en is een heel gemakkelijk hondje. KOY maakt niets kapot. Hij is een aanhankelijke spring-in-het-veld, die het leven als één groot feest ziet. Hij vindt alles en iedereen lief en aardig en springt dan ook vrolijk tegen iedereen aan! In het opvanggezin wordt er aan gewerkt dat hij leert zijn enthousiasme wat in te dammen en eerst mooi gaat zitten, dan wordt hij beloond met een snoepje. Het gaat dan ook al wat beter. Bezoek is altijd welkom en binnen een minuut zit hij bij een wildvreemde op schoot. Hij vertrouwt alles en iedereen. Binnen is KOY best rustig, maar als er wat te beleven valt (iemand komt binnen) dan is hij er meteen bij. Als je op de bank gaat zitten, dan ligt hij het liefst bij je (of op je) om gekroeld te worden. KOY is lief met grote en kleine mensen, heel kleine kinderen zou hij in zijn vrolijkheid omver kunnen springen, maar hij zal er zeker lief voor zijn. In het omheinde weiland rent hij de pootjes onder zijn lijf vandaan en vliegt soms uit de bocht, grappig om te zien. Blaffend achter de andere hondjes aanrennen en met de bal spelen, KOY kan zich heerlijk uitleven buiten en zo zijn vrolijke energie kwijt. Soms is hij té blafferig naar een ander hondje en dan moet hij aan de lijn. Die slimmerik weet heel goed waarom, want als hij dan weer los mag en zijn opvangmama zegt "denk eraan KOY", dan kijkt hij haar aan met zijn lieve kraaloogjes. Bij het opvanggezin zijn i.v.m. met opvang vaak meerdere hondjes. KOY kan bij de kennismaking even brutaal reageren, maar als hij de hond gezien/besnuffeld heeft is het oké. KOY slaapt in een hondenruimte samen met andere honden en ligt vaak in een open bench. Hij is hij dan mooi stil. 's Morgens word je heel vrolijk en enthousiast begroet. KOY is zindelijk, mits hij op tijd naar buiten wordt gelaten. KOY is in bad geweest en liet alles toe, aanraken oortjes, tandjes kijken, maar hij vond het water niet leuk. Mee in de auto is geen probleem, hij gaat dan in de bench. KOY loopt goed aan de lijn, maar trekt nog wel een beetje. Hij houdt wel van wat uitdaging en een hondentraining zou dan ook erg leuk en leerzaam zijn voor hem. Hij heeft ook al mee gerend naast de fiets en dat ging super goed. Op wandeling komen we wel eens ruiters tegen en KOY loopt dan vrolijk tussen de paardjes in mee. KOY is geen wegloper, maar dwaalt soms af. Hier wordt mee geoefend in zijn opvanggezin.

Voor KOY zoeken we adoptanten die zich niet van de wijs laten brengen door zijn schattige uiterlijk, maar beseffen dat er -als het ware- een grote hond in dat kleine lijfje huist en die dit vrolijke, energieke kereltje met een consequente opvoeding verder willen begeleiden. Een speelkameraadje zou leuk zijn voor KOY, maar als hij genoeg uitdaging krijgt kan hij ook als enige hond geplaatst worden. KOY is waarschijnlijk geen goede combi met katten in huis.

KOY is nog maar net overgekomen naar hier en verblijft momenteel in Groeningen (Noord-Brabant) in een opvanggezin met kinderen en andere honden. 

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure op onze website: www.sos-strays.nl

Contactpersoon voor meer info is Liane: [email protected] of +31 (0)6-24548745 Bereikbaar op ma t/m za 10.00 - 19.30 uur

Ras/soort: Kruising
Kleur: bruin-grijs
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Kan bij andere honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen tot 8 jaar: ja
Kan bij kinderen vanaf 8 jaar: ja
Gedrag aan de lijn: goed
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Schofthoogte: 30 tot 50 cm
Kan loslopen: ja
Geslacht: mannelijk
Chip/tatoeage: ja
Herkomst: Spanje
Vergoeding: 320,00 EUR

Aanvullende informatie

Geplaatst: 15 april 2018 - 14:50
Verloopt: 14 juni 2018 - 14:50

Categorie: Honden


De aanbieder

SOS-Strays
asiel/dierenopvang
Nederland (4453AR)